Om producenten: 1893 flyttade den nuvarande familjen till gården Dwarsrivier som är känd som Cederberg Private Cellar. Den prisbelönta vingården ägs idag av Ernst och David Nieuwoudt, stolt fjärde och femte generation, med dottern Emma, den sjätte generationen. På markerna har det tidigare odlats både tobak och frukt innan man 1973 planterade de första vinstockarna. Den första årgången kom 1977 och var egentligen för liten för att vara certifierad men blev ändå hyllad av experter. Det långsiktiga arbetet har gett resultat. Cederberg rankas bland de allra bästa vinproducenterna i Sydafrika.

Om vinområdet: Det extrema och mystiska landskapet vid Afrikas sydligaste spets har varit inspiration för Ghost Corner-vinerna. Mer än 130 fartyg har hittat sin sista viloplats i dessa förrädiska vatten där kompassavläsningar inte visar någon avvikelse mellan magnetisk och sann nord och navigering var nästan omöjlig under mörka och stormiga nätter.

Inåt landet från denna dramatiska kust, på Elim Ward, ligger vingårdarna där David utnyttjar de utmärkta odlingsförhållandena, svala sydostliga vindar och extrema klimat. Den kalkrika jorden med rikliga skiffer och grusavlagringar ger upphov till de exceptionella Ghost Corner-vinerna - Semillon, Sauvignon Blanc, Wild Ferment Sauvignon Blanc, Pinot Noir och The Bowline. Ett urval av viner som dröjer kvar i gommen och väcker en känsla av förflutna mysterier.